Рецепттер

Панкейктер (американ құймағы)
Жұмыртқа-2 дана
Сүт-200 мл
Бидай ұны-10 ас қасық
Қопсытқыш ұнтағы-1 шай қасық
Қант - 2 ас қасық
Ванильді қант (міндетті емес) - дәміне қарай
2 жұмыртқа мен 200 мл сүтті араластырыңыз. Содан кейін 2 ас қасық қант пен ванильді қосып, араластырыңыз. 10 ас қасық  ұн қосып, қопсытқыш ұнтағымен араластырыңыз. Жабыспайтын табаны алдын ала қыздырып, қамырды құрғақ табаға кішкене шөмішпен құйыңыз. Қақпақты жабыңыз және панкейктерді орташа отта қуырыңыз.
Суық сорпа 
"Астана-Өнім" айраны -500 мл
Қияр-1 дана
Сарымсақ-2 тіс
Жасыл пияз — 100 гр
Жасыл - дәміне қарай (аскөк, ақжелкен, насыбайгүл, жалбыз)
Тұз — дәміне қарай
Ұнтақталған қара бұрыш-дәміне қарай
Қажетті өнімдерді дайындаңыз. Айранды тоңазытқышта жақсылап салқындатыңыз. Көкөністерді салқын сумен жуыңыз. Сарымсақ пен қиярды тазалаңыз. Егер сіз жазғы қиярды қолдансаңыз, оны тазаламаңыз. Барлық көкөністерді ұсақтаңыз. Дәміне қарай туралған көкөністерді айранға салып, тұз бен бұрыш қосыңыз.
Қаймақ - сарымсақ тұздығы
"Астана-Өнім" қаймақ-200 гр
Сарымсақ-2 тіс
Аскөк-15 гр
Тұз - дәміне қарай
Сарымсақты аршып, ұсақтаңыз немесе ұсақтап үккіштен өткізіңіз немесе сарымсаққысқыштан өткізіңіз. Ұсақталған сарымсақты қаймаққа салып, тұз қосып, араластырыңыз. Аскөкті ұсақтап тураңыз. Тұздыққа аскөк қосып, бәрін жақсылап араластырыңыз. Тұздықты тоңазытқышқа 10-15 минутқа қойыңыз, сонда қаймақ сарымсақ пен аскөктің дәмі мен хош иісін сіңіреді.
Сүзбелі құймақ
Ірімшік 9% -600 гр
Жұмыртқа-1 дана
Жарма-3 ас қасық
Қант-3 ас қасық
Тұз - дәміне қарай
Ірімшік, жұмыртқа, жарма, қант пен тұзды тегіс болғанша араластырыңыз. Қамырды тоңазытқышқа 1 сағатқа салыңыз, содан кейін қуырыңыз.
Made on
Tilda